De Ontrommelcoach gaat langs bij…

In deze serie gaat Mascha Lapien, De Ontrommelcoach® op bezoek bij professionals die zich net als zij bezig houden met ontrommelen. Niet zoals De Ontrommelcoach die zich voornamelijk richt op het opruimen en organiseren van spullen, administratie, tijd en activiteit maar allen op hun eigen manier. Denk bijvoorbeeld aan het ontrommelen van je lijf, voedingspatroon of hoe ontrommel je met kinderen?

Bekijk hier alle afleveringen. Op dit moment zijn we nog steeds aan het filmen, dus er volgen er nog meer 🙂

Aflevering 6 Einstein vertelde ons al: ‘Kijk diep de natuur in en je begrijpt alles beter’. Wat kan de natuur voor je betekenen als je een vol hoofd hebt? Of wanneer er problemen uit de weg geruimd moeten worden? Ik ga naar buiten, de natuur in samen met Femke van Femke Coacht Buiten.

Aflevering 5 Wat mag blijven, wat mag weg? Opruimen is keuzes maken. Het is prettig als je voor dit proces de tijd kunt nemen. Maar wat als de spullen weg móeten, en snel? De Ontrommelcoach gaat langs bij De Nieuwe Huisuitruimer.

Aflevering 4 Het hele idee van ontrommelen is ruimte maken en het opruimen van overbodige ballast. Denk daarbij niet alleen aan je huis of agenda. Ook je voeding en het ontrommelen van je lichaam geeft een lichter leven. Een ontmoeting met Bianca van Blij Gewicht.

Aflevering 3 Wie heeft jou leren opruimen als kind? En hoe doe je dat eigenlijk een beetje relaxt? In deze aflevering krijg je tips en advies van opvoedcoach Linda van Relaxtemoeder.com over de hoeveelheid speelgoed, en wat kun je doen met de hoeveelheid tekeningen en knutsels. Ook zoontje Ian geeft zijn eigen advies.

Aflevering 2 In het vak van professional organizer heeft De Ontrommelcoach veel te maken met loslaten. Van spullen maar ook als het gaat om het loslaten van negatieve overtuigingen of onhandige werkwijzen. Wat kan reflexzonetherapie voor een rommelige bovenkamer betekenen? Hoe kan Bianca van Sanders Reflex bijdragen aan meer rust en ruimte in je leven?

Aflevering 1 Een uitgebreide stapsgewijze uitleg over het opruimen van je kledingkast. Een overzichtelijke en ontrommelde kledingkast geeft rust en tijdwinst. Het is een echt instructievideo geworden waarin De Ontrommelcoach samen met Els in de Kast je praktische handvatten geeft én de valkuilen bespreekt.