Laat je laadje los

‘Ach, het is wel een rommeltje hier en daar, maar een rommelig huis is toch best gezellig?  Ik erger me overigens wel verschrikkelijk als  ik  weer eens iets niet kan vinden en me een breuk zoek. En dat gebeurd meestal net wanneer ik  veel haast heb.  Dan zoek ik me suf in al mijn rommellaatjes. Het moet toch ergens liggen?
Rommellaatjes, ze zijn er in allerlei soorten en maten.  De inhoud verschilt per huishouden. Wisselgeld, postzegels, oude en vaak onbekende sleutels, notities, waxinelichtjes en schroefjes. Sleutelkoordjes, die aan alles blijven hangen als je er één ding uit wil pakken. En nog veel meer.  Dwalend prullaria, verhuizend van het ene naar het andere laatje.
‘Orde is toch oersaai!’  Tja, maar hoe opwindend is het continu op zoek zijn naar je spullen?

Heb je genoeg van tijdsverspilling?  Laat dan je rommellaatjes los en ga deze ontrommelen!  Pak ieder item één voor één eruit en beslis eerst of je het gebruikt en of het mag blijven.  Zo niet, gooi of geef het  weg.

  1. Geef ieder ding een vaste plek
  2. Leg het altijd terug op de vaste plek
  3. Bundel: soort bij soort ineen zakje of tasje