Reacties

Hieronder lees je een aantal reacties:

🔸 Sinds Mascha bij mij is geweest, ben ik anders met mijn spullen in mijn huis omgegaan. Ook al heb ik genoeg ruimte, is het toch heel fijn als het overbodige weg is en overzichtelijk gemaakt. We hebben veel uitgezocht, weggegeven, weggedaan en verkocht waardoor er werkelijk ook ruimte in mijn hoofd is gekomen. Wonderlijk hoe dit werkt, en het is ook nog verslavend 🙂 (AG)

🔸 Ik had al langer het idee om schoon schip te maken. Al jaren was dit gevoel latent aanwezig. Ik ben het type dat veel informatie vergaart, en knutsels, boeken en speelgoed bewaart. Vanaf mijn jeugd eigenlijk al. Ik vergaarde van alles, je kon het ooit nog eens nodig hebben. Tot ik via een kennis in contact kwam met Mascha. Met een prettige opbouw van luisteren en duidelijke aanwijzingen, laat Mascha bij jou het kwartje vallen, op een hele subtiele manier. Daarbij is ze prettig gezelschap. Ze geeft gerichte opdrachten voor een volgende afspraak en komt erop terug, maar nooit met een wijzende vinger. Sterk punt van haar is dat ze een vrouw uit de praktijk is. Mascha blijft een positieve invloed uitoefenen. Kortom: ik ben blij dat ik haar ontmoet heb. (AB)

🔸 Ik heb deelgenomen aan een workshop van Mascha Lapien. Hierdoor ben ik me bewust geworden van mijn eigen valkuilen en heeft Mascha mij het belang van het “ontrommelen” vanuit een andere hoek laten inzien. Inspirerend en het smaakt naar meer! Met de handige tools & tips ben ik direct aan de slag gegaan, heerlijk… Bedankt Mascha!  (JD)

🔸 Bedankt voor je hulp, je hebt me goed de weg gewezen! (EW)

🔸 De kracht van Mascha is vooral wie zij zelf is! Organizen kun je leren, maar het gaat er vooral om wie de organizer is. Mascha weet mensen een goed gevoel te geven, op hun gemak te stellen als ze binnenkomt, persoonlijke aandacht te geven en met een vleugje humor de mensen in beweging te brengen. Mascha gaat met mensen in gesprek, stelt de juiste vragen en durft mensen ook te confronteren met als doel om samen verder te komen. Als mensen zich gehoord voelen, zullen ze zich openstellen en kan er een kanteling worden bereikt die structureel is. Het opruimen van je huis is niet alleen handig, maar doet ook iets met de mentale staat van een mens. Voor dit aspect heeft Mascha oog en dat maakt haar uniek. (MG)

🔸 Ik ging de workshop “open” in en wist niet goed wat ik kon verwachten. Al snel bleek dat hetgeen Mascha vertelde allemaal herkenbaar was en toch ook een openbaring. Heerlijk om op die manier, op een andere locatie, toch in je hoofd je eigen huis door te gaan en te bedenken hoe je tips en trics snel en zinvol kan toepassen. (EB)